opc_loader

Wensenlijst

Artikelen

ALLERGENEN-etiketten op rol

Gestandaardiseerd, Eenvoudig en Doeltreffend etiketteren
De allergenen-etiketten van Label King maken het u gemakkelijk
om te voldoen aan de wetgeving voor voedselveiligheid m.b.t. het
etiketteren van verwerkte voedingswaren voor eigen gebruik.

De allergenen worden elk aangeduid met een duidelijk herkenbaar pictogram.

Laat geen lijmsporen bij het verwijderen en scheurt niet!

  • Geleverd in een handige & hygienische afroldoos

  • Rollen van 500 st + 50 GRATIS
  • Diameter: 25 mm
Artikel 1 tot 22 (van de 22 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 22 (van de 22 artikelen). Resultaat:1

WAT IS DE HACCP WETGEVING:

Elk autocontrolesysteem in de voeding moet gebaseerd zijn op HACCP.

HACCP staat voor Hazard Analysis Critical Control Points, een preventief voedselveiligheidssysteem dat risico’s in de voeding inventariseert. Bedrijven moeten HACCP toepassen op hun eigen situatie: ze moeten zelf de gevaren blootleggen, maatregelen benoemen en die bewaken.

HACCP-wetgeving
Ieder bedrijf dat zich bezig houdt met de bereiding, verwerking, behandeling, verpakking, verhandeling en vervoer van levensmiddelen is verplicht alle aspecten van het proces te controleren op risico’s.
De LABEL KING etiketten richten zich specifiek op de tussenopslag van voeding die verwerkt en bereidt wordt voor eigen gebruik, zoals bij restaurants, traiteurs, slagerijen, bakkers, enz. Dankzij Label King kunnen deze bedrijven op een gestandaardiseerde, eenvoudige en doeltreffende manier voldoen aan de HACCP-wetgeving.

HACCP-systeem 
Hazard: Eerst identificeert men de mogelijke gevaren in de voeding die een risico kunnen vormen voor de voedselveiligheid. De gevaren die in voeding kunnen voorkomen zijn divers. Het kan gaan om microbiologische gevaren zoals schimmels, virussen en bacteriën, chemische gevaren zoals gifstoffen maar ook fysische gevaren zoals metaal en glas in de voeding.
Analysis: Vervolgens gaat men over tot een analyse. Men schat de gevolgen in van de verkregen risicofactoren (Hazards) door rekening te houden met zowel de frequentie als de ernst ervan. Zo kan men inschatten wat het risico inhoudt voor de gezondheid van de consument, als het effectief zou voorkomen in het eindproduct.

Critical Control Points:

Na de analyse heeft men alle risico’s voor de consument blootgelegd. Het is dan belangrijk om het gevaar te voorkomen, door het te elimineren of te reduceren tot een aanvaardbaar niveau. Het gevaar beheersen kan alleen als men in de toekomst enkele kritische punten tijdens het bereiden, vervoeren en verpakken van voeding blijft controleren. Enkel door het HACCP te respecteren, kan men de veiligheid van het product garanderen.

Gestandaardiseerd, Eenvoudig en Doeltreffend etiketteren:
De dagcoderingsetiketten en/of stickers van Label King maken het u gemakkelijk om te voldoen aan de wetgeving voor voedselveiligheid m.b.t. het etiketteren van verwerkte voedingswaren voor eigen gebruik. De Label King-etiketten zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen, Easy en Pro, en passen in ieder HACCP-plan.

Voordelen van het Label King-systeem:

  • Voldoende ruimte om te schrijven
  • Gemakkelijk reinigbare dispenserdoos
  • Laat geen lijmresten achter
  • Eenvoudig te verwijderen zonder moeite en zonder dat deze scheuren
  • Elke dag heeft zijn eigen kleur
  • Na vullingen zijn afzonderlijk verpakt en worden niet vuil of vettig